Raluca Turcan, despre coalitia din alegeri: In PE trebuie sa fie oameni care sa tina UE departe de e...

"Evident ca va fi o discutie foarte aplicata. Pot sa va spun cum voi face eu campanie la Sibiu si anume: primarii care si-au facut treaba si datoria fata de comunitate nu vor avea absolut nicio problema sa castige un nou mandat. In acelasi timp, cred ca in Parlamentul European trebuie sa fie oameni care sa tina Uniunea Europeana departe de extremism si listele comune ar putea fi o solutie", a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL.

Intrebata daca exista vreun risc ca electoratul sa sanctioneze PNL pentru coabitarea cu PSD, ea a spus ca acest lucru depinde de calitatea oamenilor si de modul in care partidul va explica alegatorilor care sunt solutiile bune.

"As vrea sa va spun un lucru: nu argumentul calculului electoral este cel care domina si s-a dovedit in decursul timpului ca un calcul electoral inainte de alegeri, cu o prezenta mai mare la vot, s-ar putea sa nu corespunda cu realitatea. Asadar, cred ca depinde foarte mult de calitatea oamenilor si de modul in care Partidul National Liberal va explica alegatorilor care sunt solutiile bune pentru comunitate si pentru tara", a transmis Raluca Turcan.

Legat de comasarea alegerilor, liderul PNL Sibiu a spus: "Mie imi este indiferent cum vor fi alegerile, cred insa ca o forma de comasare poate sa aduca o prezenta mai mare la vot a oamenilor si, implicit, o legitimitate mai mare a celor alesi, ceea ce inseamna de fapt o intarirea democratiei".

Liberalii s-au reunit in sedinta Biroului Politic National pentru a discuta calendarul alegerilor. Liderii PSD si PNL urmeaza sa anunte decizia luata privind organizarea alegerilor la ora 19,00.

Comments