REZULTATUL UNUI STUDIU – Alcoolul produce... fericire

REZULTATUL UNUI STUDIU – Alcoolul produce... fericire

REZULTATUL UNUI STUDIU Nu reprezintă pentru nimeni o noutate că, în cantități decente, alcoolul oferă o stare de spirit bună celor care consumă câteva pahare de vin de bună calitate sau alte băuturi alcoolice.

Consumat în cantităţi mari, alcoolul nu face bine sănătăţii, o ştie toată lumea. Însă cercetătorii de la London School of Economics au vrut să afle altceva, scrie Gustarte.

Alcoolul este asociat adesea cu fericirea de moment, iar cei mai mulţi spun că beau ca să se simtă bine. Acesta este motivul pentru care oamenii de ştiinţă britanici au încercat să măsoare exact câtă fericire obţine o persoană de la un pahar de vine sau o sticlă de bere. Pentru asta s-au folosit de aplicaţia Mappiness, dezvoltată de London School of Economics.

Aceştia au strâns două milioane de răspunsuri pe care 31.000 de persoane le-au oferit între anii 2010 şi 2013.

Tind oamenii să fie mai fericiţi atunci când beau? Concluzia ar putea să nu te surprindă: alcoolul este asociat cu o stare de bucurie mai mare pe moment. Nivelul de fericire în rândul celor care consumă alcool e mai mare cu aproape 11% la momentul respectiv.

Sursă foto.

Comments