SATU MARE – Construirea unui supermarket, respinsa la solicitarea Bisericii Ortodoxe

SATU MARE – Construirea unui supermarket, respinsa la solicitarea Bisericii Ortodoxe

SATU MARE Consiliul Local Satu Mare nu a aprobat în şedinţa de joi Planul Urbanistic Zonal privind construirea unui supermarket în vecinătatea Bisericii Ortodoxe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, întrucât preoţii nu au fost de acord cu poziţionarea magazinului.

SATU MARE Deşi a primit avizele comisiei juridice şi a celei de urbanism din Consiliul Local, proiectul a adunat doar 11 voturi, ale consilierilor UDMR şi PNL, pentru adoptare fiind nevoie de 12 voturi. Cei trei consilieri PSD şi cei trei reprezentanţi ALDE s-au abţinut de la vot.

În timpul şedinţei, protopopul Ioan Socolan a explicat că nu e de acord cu poziţionarea supermarketului, în sensul că în apropierea bisericii va fi partea de aprovizionare a magazinului şi a cerut o repoziţionare astfel încât acesta să nu fie cu spatele spre biserică.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că va discuta cu ambele părţi în vederea găsirii unei soluţii.

“Eu regret din punct de vedere personal că nu a trecut acest proiect. Au fost nişte semne de întrebare, în primul rând în ce priveşte sistematizarea intersecţiei Crinul, dar consider că acele probleme s-ar fi putut remedia. Eu voi mai avea o discuţie şi cu reprezentantul investitorului, o să mai încerc să-i conving să revenim în Consiliul Local cu proiectul, sper că vom putea să cădem de comun acord şi cu Biserica Ortodoxă. Trebuie să înţeleagă fiecare că dacă o investiţie privată, care se preconizează să fie realizată pe un teren privat, îndeplineşte condiţiile urbanistice şi de legalitate consider că noi nu avem altceva de făcut şi teoretic ar trebui să votăm ca atare. Din păcate, aici văd că au fost alte interese, alte abordări şi din păcate rezultatul, dacă nu se schimbă, va rămâne acelaşi, va fi un teren viran în continuare, cu bălării, care nu cred că este interesul bisericii”, a declarat primarul.

Comments