Se inchid scolile in cinci judete din cauza vremii

Se inchid scolile in cinci judete din cauza vremii

Se inchid scolile in cinci judete din cauza vremii


Scolile din Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi si Galati vor fi inchise luni, 27 noiembrie.


UPDATE ora 16.20: Ministerul Educatiei a anuntat ca, din cauza conditiilor meteo, luni, 27 noiembrie, ,,se suspenda activitatea didactica cu prezenta fizica in unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Braila, Constanta, Calarasi, Galati si Tulcea", iar in restul judetelor, activitatea didactica nu va fi afectata.


Recuperarea activitatii didactice va fi decisa de Inspectoratele Scolare Judetene, cu consultarea scolilor si cu informarea Ministerului Educatiei, se mai arata in comunicat.


Stirea initiala: Cursurile scolare in judetul Braila vor fi anulate luni, 27 noiembrie, prin hotararea Consiliului Judetean pentru Situatii de Urgenta.


Aceeasi situatie si in Galati. In cadrul sedintei CJSU care a avut loc duminica, s-a stabilit ca luni, 27 noiembrie, sa fie suspendate cursurile in toate unitatile de invatamant din judet. Orele vor fi recuperate in functie de cum va stabili Inspectoratul Scolar Judetean Galati, informeaza ziarul local Viata Libera.


Si in judetul Calarasi, scolile vor fi inchise luni. ,,Avand in vedere avertizarile meteorologice, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Calarasi a hotarat suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant din judetul Calarasi", a transmis Prefectura Calarasi.


Cod rosu de viscol


Meteorologii au prelungit codul rosu de viscol pana la ora 16.00 in Constanta, Tulcea, Galati si Braila. O avertizare cod portocaliu de viscol este valabila pana la ora 20.00 in estul si nord-estul Munteniei, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, precum si Carpatii Meridionali si de Curbura. De duminica ora 20.00 pana luni, la ora 10.00. vor fi intensificari ale vantului si temporar zapada viscolita in mai multe regiuni.


Codul rosu de viscol a fost prelungit in 4 judete, fiind valabil in intervalul orar 10.00 -16.00, fiind anuntate& intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90-100 km/h, viscol, vizibilitate redusa spre zero


,,In& judetele Constanta, Tulcea, Galati si Braila vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90-100 km/h, va fi viscol si vizibilitatea va scadea spre zero", conform ANM.


O avertizare cod portocaliu de viscol a fost emisa pentru perioada 26 noiembrie, ora 10.00 - 26 noiembrie, ora 20.00 pentru& estul si nord-estul Munteniei, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, precum si Carpatii Meridionali si de Curbura.


foto: ISU


Comments