SPIRITUL CIVIC SE INVATA - Lectie pentru elevii de la Scoala ,,Avram Iancu" din Baia Mare, de la pol...

SPIRITUL CIVIC SE INVATA Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au permanent in atentie siguranta copiilor si cultivarea, respectiv dezvoltarea, de la o varsta frageda, a spiritului civic. In acest sens, colaborarea si mentinerea parteneriatelor cu unitatile scolare sunt demersuri necesare si utile.

Nicio intalnire a politistilor cu elevii nu este intamplatoare, atata timp cat se concretizeaza in insusirea unor noi cunostinte si a unor modalitati eficiente de depasire a situatiilor mai putin placute in care pot fi implicati cei mici. Ieri, 07 mai, politistii au sustinut o lectie de curaj civic la Scoala Gimnaziala ,,Avram Iancu" din Baia Mare, in cadrul proiectului cu acelasi nume, ce are ca scop combaterea violentei in scoli.

Pe parcursul a doua ore, elevii au fost implicati in exercitii practice ce au vizat felul in care trebuie sa reactioneze atunci cand asista sau sunt implicati in producerea unor fapte antisociale, importanta comunicarii, a dezvoltarii increderii reciproce, a lucrului in echipa, etc. Prin intermediul jocului de rol, copiii au invatat ca violenta, fizica sau verbala, nu face decat sa amplifice starea conflictuala si ca tensiunile se pot rezolva pasnic, apeland la limbajul verbal si nonverbal adecvat.

De asemenea, copiii le-au impartasit politistilor experiente personale si le-au cerut acestora sfaturi despre felul in care trebuie sa procedeze in momentul in care se simt amenintati sau cand se afla in situatii conflictuale.

La finalul activitatilor, elevii au inteles ca ,,a actiona" nu inseamna ,,a riposta" prin folosirea violentei fizice, ci prin puterea de a spune clar si raspicat ,,STOP!" la momentul potrivit.

&

Informatii furnizate de IPJ Maramures

The post SPIRITUL CIVIC SE INVATA - Lectie pentru elevii de la Scoala ,,Avram Iancu" din Baia Mare, de la politisti appeared first on actualmm.ro.

Comments