Spitalul pentru copiii bolnavi de cancer construit din donatii de Asociatia ,,Daruieste Viata" a fos...


Asociatia ,,Daruieste Viata" a anuntat vineri, 24 noiembrie, ca a finalizat prima cladire a Spitalului de Copii construit din donatii si sponsorizari, in care se vor muta o parte dintre sectiile Spitalului Marie Curie, informeaza news.ro.


Proiectul va continua cu constructia celei de-a doua cladiri, care ar urma sa gazduiasca celelalte specializari ale unitatii medicale.


,,#NoiFacemUnSpital a devenit Noi Am Facut Un Spital. Am terminat prima cladire. In aceasta seara, am aprins luminile din spital pentru prima data in mod simbolic. Dar nu ne oprim aici. Continuam cu a doua cladire, acolo unde am aprins reflectoarele, pentru a construi un adevarat campus medical in Romania", au transmis reprezentantii Asociatiei Daruieste Viata, intr-un mesaj publicat pe Facebook.


Reprezentantii Asociatiei amintesc ca, in 2018, s-a turnat fundatia Spitalului de Copii.


,,In prima cladire se vor muta doar o parte din sectiile Spitalului Marie Curie. Dar toti copiii bolnavi trebuie sa fie tratati in aceleasi conditii moderne. Ce urmeaza? Constructia unei a doua cladiri, pentru a muta aici toate celelalte specializari ale spitalului si a oferi aceleasi conditii de tratament", spun reprezentantii asociatiei.


Proiectul a fost realizat cu sprijinul a 350.000 de donatori si 8.000 de companii


Carmen Uscatu, presedinta Asociatiei Daruieste Viata, initiatoare a proiectului, a organizat vineri evenimentul care marcheaza finalizarea primului Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma.


Ea a declarat ca acesta a fost construit cu sustinerea a peste 350.000 de persoane fizice si 8.000 de companii.


,,Astazi, cu emotie, spunem <>. Un spital in care, pentru prima data in Romania, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat asa cum orice parinte isi doreste. De maine spunem <>, pentru ca avem nevoie sa mutam toate specialitatile Spitalului Marie Curie in spatii noi, sa construim spatii de training, de cercetare, sa facem un hotel pentru parinti si copii. Noi nu ne oprim aici, iar pe voi va rugam sa ne sustineti in continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii si avem nevoie sa ramanem impreuna, sa aducem alaturi de noi si statul roman in acest proiect de tara", a spus Carmen Uscatu, citata de Agerpres.


Ea a mentionat ca de acum inainte va exista si in Romania un loc in care parintii care intr-o zi afla ,,un diagnostic cumplit" pot sa isi trateze copilul.


Tudor Chirila: ,,Pe mine nu ma impresioneaza avioanele care dau raita pe deasupra Arcului de Triumf"


Prezent la eveniment, artistul Tudor Chirila a precizat ca pe el il impresioneaza cei 350.000 de romani care au donat bani pentru ridicarea acestui spital, si nu tehnica militara si avioanele care sunt scoase la parada de 1 Decembrie.


,,Noi stim limba romana, adica noi vom face, noi facem, noi am facut. Statul roman nu stie limba romana. Statul roman doar o sa faca, el e inca la declinare la timpul viitor. Nu a invatat nici prezentul, nici trecutul, prin urmare eu am o problema cu statul roman, pentru ca prima data trebuie sa invete romaneste ca sa poata sa vorbeasca cu cetatenii tarii lui si ca sa nu mai existe o adversitate intre noi si statul roman, pentru ca asta nu poate sa fie negata. Pentru mine astazi este 1 decembrie. Nu pe 1 decembrie, astazi e 1 decembrie, pentru ca pe mine nu ma impresioneaza tehnica militara si avioanele care dau raita pe deasupra Arcului de Triumf, ci ma impresioneaza ca 350.000 de romani au pus bani si va dati seama ce tara este asta in care se face o asemenea cladire, ce tara este asta in care niste oameni fac un spital, cu toata adversitatea statului roman. Ce potential ar putea sa aiba tara asta, daca nu am fi condusi de hoti", a afirmat artistul.


Foto: Daruieste Viata / Facebook.com


Comments