Spovedania lui Cristian Rizea: Misterul banilor din masina de campanie a lui Murad

Spovedania lui Cristian Rizea Misterul

Spovedania lui Cristian Rizea: Misterul banilor din masina de campanie a lui Murad

Imediat dupa Revolutie, Murad s-a lasat de medicina si s-a apucat de mici afaceri. A inceput cu o terasa in Regie, apoi si-a deschis cateva magazine, urmand ca trei ani mai tarziu sa deschida in Bucuresti primul fast-food oriental. Murad a devenit astfel primul care a adus saorma in Romania. In 1998, a intrat in afacerile turistice, iar acum este hotelierul roman cu cea mai mare capacitate de cazare, peste 10.000 de locuri, impartite in peste 20 de hoteluri.

Vorbim de un personaj care detine unul dintre cele mai mari imperii turistice din tara. Mai are o fabrica de conserve, firme de constructii si terenuri pe care a dezvoltat proiecte imobiliare cu o valoare de piata de aproximativ 200 de milioane de euro.

El a fost si in centrul mai multor scandaluri, dupa ce fostii angajati l-au acuzat ca lucrau o zi intreaga, insa, in acte, figurau doar cu 2 ore, ca sa fie platite impozite mai mici. In 2019, Observatorul Prahovean scria ca milionarul a dat o teapa si primariei Ploiesti cu un schimb de terenuri. Afaceristul Mohammad Murad a intrat si pe nisa de imbracaminte si incaltaminte si a deschis mai multe outleturi la Otopeni si la Constanta. Ca sa-i mearga bine in afaceri, Murad s-a asigurat ca este prieten cu toti decidentii, indiferent de culoarea politica, dar cu preponderenta de la PSD.

Mohammad Murad a decis sa intre si in politica. Astfel ca s-a inscris in cursa pentru Primaria Mangalia chiar in ultima zi in care legislatia permitea. Desi, initial acesta anuntase ca vrea sa candideze la Primaria Constanta. Interese imobiliare ascunse, legate de zeci de hectare din Padurea Comorova din zona Mangaliei, ar fi in spatele mutarii neasteptate care a avut loc in lupta pentru primaria acestui oras, potrivit presei locale. Informatia a aparut dupa ce candidatul PSD a anuntat ca se retrage din cursa si ca il sustine pe milionar. Iar in aceasta vara, Murad s-a ales cu un dosar penal dupa ce acesta ar fi impartit alegatorilor din Mangalia pachete cu logo-ul si numele sau inainte sa inceapa campania electorala, desi legea nu permite acest lucru. Autoritatile s-au autosesizat in acest caz.

Iar in ziua votului, la alegerile locale de luna trecuta, a fost descoperita o suma uriasa de bani in masina unui membru din stafful de campanie al lui Mohammad Murad. Masina acestuia a fost oprita in trafic, in Mangalia. S-a iscat un scandal imens in momentul in care oamenii legii au cerut sa fie lasati sa verifice autoturismul. Imediat, in zona, si-a facut aparitia si candidatul care a incercat sa-i ia apararea omului care facea parte din stafful sau de campanie. Presa a scris ca ar fi fost vorba despre o mita electorala pregatita de oamenii lui Murad.

Politistii l-au dus pe proprietarul autoturismului la sediul politiei, iar in autoturism, politistii au descoperit 160 de mii de lei. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru coruperea alegatorilor.

Averea lui Mohammad Murad este estimata la 130-150 milioane de euro, ceea ce il claseaza pe locul 32 in Top 300 cei mai bogati romani.

Comments