VESTE SOC - Una dintre principalele televiziuni, la un pas de faliment

VESTE SOC - Una dintre principalele televiziuni, la un pas de faliment

VESTE ȘOC  Presa din România se află într-o situație disperată, Realitatea TV fiind în pericol de a nu mai putea emite, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă la emisiunea „Realitatea Românescă”, moderată de Octavian Hoandră, precizând că, într-o discuție cu prim-ministrul Dacian Cioloș i-a sugerat să întărească transparența instiutuțională prin consolidarea mass-media, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Presa din România se află într-o situație disperată, Realitatea TV fiind în pericol de a nu mai putea emite, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă la emisiunea „Realitatea Românescă”, moderată de Octavian Hoandră, precizând că, într-o discuție cu prim-ministrul Dacian Cioloș i-a sugerat să întărească transparența instiutuțională prin consolidarea mass-media, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„La Realitatea TV suntem într-un pericol cvasimortal de a nu mai putea funcționa. Mizele noastre nu au fost potrivite pentru cei care ne-au purtat de grijă. Suntem într-o mare problemă în care nu mai putem să ne achităm dările, contractele de chirie, de utilități. Presa a ajuns în acest stadiu. Realitatea este prima amenințată, în condițiile în care oamenii ne aplaudă, dar nu au ce face, pentru că trebuie să plătească abonamentul la TVR, pe noi nu au cum să ne ajute. Un sistem diabolic din România face ca măsurătorile de audiență în baza cărora se câștigă venituri din publicitate să fie pervertit; nimeni să nu facă nimic de atâția ani. Audiențele din timpul zilei se măsoară doar la domiciliu. Oamenii ne urmăresc nu doar în case, ci și pe Internet, la radio, la birou sau în localuri publice unde nu se măsoară. Suntem într-un pericol mortal să trebuiască să închidem entitatea și să nu mai putem să ne onorăm costurile din motive care nu țin de calitatea emisiei, ci de sistemul din România care nu se îngrijește de mass-media sau de opinia corectă”, a anunțat Gușă la Realitatea TV.

Mai multe, AICI.

Sursă foto.

Comments