VIDEO. Momentul in care masina in care se afla Catalin Chereches iese din Romania prin Vama Petea. S...


Secventele video obtinute de Libertatea sambata, 25 noiembrie, surprind momentul in care primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, iese din tara pe la Vama Petea, intr-un taxi galben.


Imaginile au fost filmate de camerele de supraveghere vineri, 24 noiembrie, la ora 7.42. Chereches a parasit Romania prin Vama Petea si a ajuns in Ungaria.


In acest context, seful Politiei de Frontiera, Victor Stefan Ivascu, va fi inlocuit din functie dupa ce primarul de Baia Mare, Catalin Chereches, a trecut ilegal frontiera, au declarat surse guvernamentale pentru Libertatea, sambata, 25 noiembrie. Ministrul de interne, Catalin Predoiu, este asteptat sa faca anuntul duminica, 26 noiembrie, au precizat sursele citate.


Catalin Chereches, condamnat definitiv vineri, 24 noiembrie, la& cinci ani de inchisoare& de Curtea de Apel Cluj, a plecat din tara in acea dimineata, intrand in Ungaria pe la vama Petea, din judetul Satu Mare, cu cartea de identitate a unei rude,& a anuntat& sambata dimineata, 25 noiembrie, Politia de Frontiera. Chereches a fost dat in urmarire si a fost emis mandat european de arestare.


Primarul din Baia Mare a fost trimis in judecata de& DNA& in mai 2016, pentru luare de mita in forma continuata, fiind acuzat de anchetatori ca, in calitate de primar si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare, ,,a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei".


Comments