Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti: Primaria Capitalei pastreaza suspansul

Cand se aprind luminitele de Craciun in

Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti: Primaria Capitalei pastreaza suspansul


Daca in anii trecuti luminitele de Craciun se aprindeau de 1 Decembrie cu mare fast, din mijlocul Targului de Craciun din Piata Constitutiei, anul acesta nu va exista nicio ceremonie oficiala, iar milioanele de beculete si ornamente montate deja pe marile bulevarde din Bucuresti vor fi aprinse treptat.


,,Nu am luat inca o decizie in privinta datei aprinderii luminitelor de Craciun. E clar insa ca nu vom face nicio ceremonie ca-n anii trecuti, cum facea doamna Firea. Le vom aprinde treptat", au declarat reprezentanti ai primariei pentru Libertatea.


Luminitele de Craciun pe bulevardul Magheru

Decoratiunile sunt aceleasi cu care Bucurestiul a fost impodobit si anul trecut: 10 milioane de leduri montate pe 40 de kilometri de bulevarde si strazi adiacente, peste 2.000 de figurine de 2,5 metri inaltime si peste 9.000 de elemente luminoase 3D si 2D.


Fara Targ de Craciun


In anii precedenti, luminitele erau aprinse de 1 decembrie, de fostul primar Gabriela Firea, pe scena din Targul de Craciun, deschis, de regula, de la jumatatea lunii noiembrie. Momentul aprinderii beculetelor era atractia principala a targului, cand Piata Constitutiei devenea pur si simplu neincapatoare.


Targ de Craciun din Piata Constitutiei, 2018

Anul acesta insa nu va exista nici traditionalul targ cu casute cu mancare, patinoar si concerte. Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a spus ca nu vrea ca Municipalitatea sa mai aloce bani pentru asta, iar in contextul pandemiei de COVID-19, cel putin iarna aceasta, nu este oricum recomandat.Cel mai probabil, spunea edilul, viitoarele targuri de sarbatori vor fi organizate de firme private, pe cheltuiala lor, doar in colaborare cu Primaria Capitalei.


Comments