Gafa cu ,,make Suceava great again" reaminteste de trecutul corupt al judetului

Gafa cu ,,make Suceava great again" reaminteste de trecutul corupt al judetului

Gafa cu ,,make Suceava great again" reaminteste de trecutul corupt al judetului

Gafa premierului Ciolacu, care a purtat un tricou sugestiv, raportandu-se arogant la faptul ca PSD a castigat judetul Suceava, a reamintit si presei si sucevenilor, de fapt, despre cat de asa zis mareata era aceasta regiune in vremea lui Gavril Marza.

Sucevenii se tem ca se vor intoarce vremurile triste in care judetul a fost condus de baronul PSD Gavril Mirza, care a patronat timp de 12 ani - din 1996 pana in 2008 - o retea de coruptie care a distrus Suceava.

Mirza, fostul sef pesedist al Sucevei, a fost urmarit penal de DNA in perioada ultimului sau mandat la Consiliul Judetean pentru un credit de 86 de milioane de euro, garantat din fonduri guvernamentale si care s-a ,,topit" prin proasta utilizare la nivelul judetului.

,,Armonia" coruptiei la PSD

Un alt caz rasunator de coruptie din perioada pesedista a judetului - caz supranumit de presa locala ,,Dosarul Armonia" - a fost legat de campania electorala a PSD din 2004.

Gavril Mirza impreuna cu Ioan Stan (fost si actual parlamentar PSD de Suceava) au fortat mai multe firme private sa sponsorizeze campaniile electorale ale partidului prin intermediul unui ONG local numit ,,Armonia". Banii firmelor private au mers indirect la partid, dar si in buzunarele personale ale sefilor PSD Suceava. In mod evident, un astfel de mediu de afaceri care e subordonat politic nu putea genera dezvoltare in judet.

Dezvoltarea Sucevei a demarat puternic in 2016, iar PIB-ul judetului, cu liberalii la conducere, s-a dublat in mai putin de un deceniu.

Dupa ce sucevenii l-au respins pe Mirza, Suceava a intrat incet-incet pe drumul dezvoltarii. In mandatele lui Gheorghe Flutur din perioada 2016-2024, judetul Suceava aproape si-a dublat produsul intern brut pe cap de locuitor, care a ajuns anul trecut la 9.400 euro.

De asemenea, ultimii ani au insemnat peste 400 de milioane de euro fonduri europene atrase in judet, bani care au fost investiti in sanatate (de exemplu construirea unui nou spital de copii, renovarea Spitalului Judetean de Urgenta, digitalizare), modernizarea Aeroportului International Suceava, reabilitarea infrastructurii rutiere. De asemenea, prin efortul liberalilor au fost realizate centurile ocolitoare pentru municipiile Suceava si Radauti.

Comments