Masuri de protectie impotriva capuselor. La ce e recomandat sa fii atent cand iesi in natura

Masuri de protectie impotriva capuselor. La ce e recomandat sa fii atent cand iesi in natura

Masuri de protectie impotriva capuselor. La ce e recomandat sa fii atent cand iesi in natura

Petrecerea timpului in aer liber este o modalitate minunata pentru a-ti incarca banetiile. Studiile au aratat de-a lungul timpului faptul ca timpul petrecut in natura poate reduce stresul si anxietatea. In plus, plimbarile in natura pot fi ideale pentru sanatatea ta fizica. Totusi, in perioada sezonului de vara exista pericole nevazute prin iarba.

Masuri de protectie impotriva capuselor

In timp ce momentele petrecute in natura iti pot aduce o multime de beneficii pentru organism, ele vin si cu unele riscuri.

Capusele si alte insecte purtatoare de boli se ascund in iarba deasa. Boala Lyme este poate cea mai cunoscuta dintre bolile pe care le poate transmite capusele.

Este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa fii foarte atenta atunci cand iesi in natura si sa incerci sa te feresti cat mai mult de capuse.

Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a reduce sansele de a gasi o capusa prinsa de tine.

Solutii naturale impotriva insectelor: Ce e de facut cand te invadeaza mustele, tantarii si paianjeniiVerifica hainele si animalele de companie

Capusele nu se gasesc doar pe oameni. Acestea se pot gasi pe hainele pe care le-ai purtat in timpul plimbarii prin natura, dar si prinse de animale de companie.

Atunci cand ajungi acasa este recomandat sa-ti verifici foarte bine hainele si echipamentul de drumetie. Animale de companie pot aduce, de asemenea, vizitatori nepoftiti in casa.

Este foarte probabil ca o capusa sa se prinda de cainele tau, mai ales daca acesta nu este deparazitat. Este un motiv in plus pentru care se recomanda folosirea produselor pentru prevenirea capuselor pentru animalele de companie.

Capusele se prind cel mai des in jurul pleoapelor, cozii, picioarelor, chiar si in jurul urechilor animalului tau de companie.

Totodata, daca acestea reusesc sa treaca de haine, ele pot ajunge la corp. Atunci cand ajungi acasa este foarte important sa te verifici de prezenta acestora.

Capusele nu se gasesc doar in iarba. Capusele se gasesc si pe copaci sau arbusti. Uneori capusele pot sta pe o creanga si pot cadea pe scalp.

Este important sa porti o sapca si sa-ti prinzi parul in timpul unei plimbari prin natura. Atunci cand ajungi acasa nu uita sa-ti verifici cu mare atentie scalpul.

Cum scapi de omizi rapid si eficient. Trucul genial pe care doar gradinarii iscusiti il cunoscVerifica zonele umede si pliurile pielii

Capusele iubesc zonele intunecate si umede. Atunci cand te verifici este important sa fii foarte atenta. Capusele pot fi gasite inclusiv in zona inghinala, spatele genunchilor si axile.

Cu ajutorul unei oglinzi vei putea sa verifici cu atentie toate zonele. De asemenea, poti cere ajutorul cuiva drag sa te ajute sa verifici cu atentie zonele riscante.

Nu uita sa verifici zona urechilor si interiorul buricului, dar si zona de la linia sutienului. O verificare atenta a corpului ar trebui sa fie prima ta activitate.

Mergi direct la dus

Dupa ce ai fost in aer liber ar trebui sa te verifici imediat de capuse, spun specialistii. Urmatoarea ta activitate ar trebui sa fie verificare amanuntita de la dus.

In felul acesta poti identiica mai repede o capusa ine venutalitatea in care aceasta exista.

Dusul poate ajuta la indepartarea capuselor care nu au apucat sa se ataseze de corp. De asemenea, acesta ii ofera o oportunitate buna de a face o a doua verificare a corpului.

Zodii care au o inima rece. Nativii care nu-si lasa la vedere sentimentelePoarta sosete inalte

Atunci cand mergi in natura alege sa porti sosete inalte si de culori deschise. Sosetele albe de bumbac ar trebui sa devina cel mai bune prietene ale tale.

Poate ca nu mai este in trend sa porti sosete inalte, insa acestea te vor proteja mult mai bine de capuse. In plus, culoarea alba a sosetelor te va ajuta sa identifici mult mai usor capusele.

Incearca sa nu te abati de la carare

Atunci cand esti intr-o drumetie sau te plimbi intr-o zona cu iarba deasa, incearca sa nu te abati de la drum si sa nu te apropii prea mult de marginea potecii.

Aceasta zona este plina de iarba, un loc ideal pentru capuse.

Foloseste un repelent impotriva insectelor

Repelentul pentru insecte poate descuraja capusele sa se apropie de tine. Alege un produse specail pentru capuse si citeste cu mare atentie instructiunile de pe eticheta.

Unele substante, cum ar fi cele care contin ulei de lamaie, eucalipt sau substante chimice, nu trebuie folosite pentru copiii care au sub trei ani.

Alege sa porti haine albe

Capusele mici sunt mai usor de observat pe imbracamintea de culoare deschisa. Atunci cand mergi in drumetie este important sa te asiguri ca porti haine in nuante cat mai deschise.

Acest lucru te va ajuta sa identifici mai usor capusele.

Cum verifici curtea de capuse

Este important sa ie masuri iptoriva daunatorilor daca stai la curte. Aceste sfaturi pentru amenajarea spatiului te pot ajuta sa ai curtea ferita de capuse. Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca tunzi frecvent iarba.

Gazonul trebuie ingrijit cu atentie. Este important sa creezi o bariera de lemne si pietris intre gazon si marginile casei.

Citeste continuarea aici

Zodii care au cea mai puternica intuitie. Ei sunt nativii care isi asculta intotdeauna instinctul

Comments