Musaca de vinete, reteta arabeasca autentica pentru bucuria de a imparti mancarea cu cei dragi

Musaca de vinete, reteta arabeasca autentica pentru bucuria de a imparti mancarea cu cei dragi

Musaca de vinete, reteta arabeasca autentica pentru bucuria de a imparti mancarea cu cei dragi

Istoria acestui preparat

Originea acestui preparat poate fi urmarita pana in traditia culinara araba, fiind cunoscuta sub diferite denumiri locale precum "Maklouba" in Palestina si "Maghmour" in Liban. Aceasta reteta a devenit un simbol al bucatelor mediteraneene, fiind adaptata si reinterpretata in diverse moduri de-a lungul timpului.

Musaca de vinete, reteta traditionala, ca la mama acasa - Secretul care o face atat de delicioasaIngediente necesare pentru musaca de vinete arabeasca

Ingrediente (pentru 4 portii):

Iata care sunt ingredientele necesare pentru patru portii de musaca de vinete arabeasca:

- Vinete: 4-5 bucati medii (aproximativ 1 kg)- Carne tocata (miel sau vita): 500 grame- Orez basmati sau bulgur: 1 ceasca (aproximativ 200 grame)- Sos de rosii: 1 conserva mica (aproximativ 400 grame)- Ceapa: 1 bucatica medie, tocata- Usturoi: 2-3 catei, maruntiti- Condimente: sare, piper negru macinat, ghimbir macinat, scortisoara, cuisoare (dupa gust)- Ulei de masline: pentru prajit

Cum se prepara pas cu pas

Se taie vinetele in felii subtiri, se presara cu sare si se lasa sa stea timp de aproximativ 30 de minute pentru a elimina amaraciunea. Apoi, se clatesc sub jet de apa rece si se sterg cu un prosop de bucatarie.

Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de masline si se caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii. Se adauga carnea tocata si se rumeneste bine. Se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir, scortisoara si cuisoare dupa gust.

Orezul sau bulgurul: se spala bine sub apa rece si se lasa sa se scurga.

Intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei, se asaza un strat de felii de vinete prajite sau coapte. Peste stratul de vinete se adauga amestecul de carne condimentata. Urmeaza un strat de orez sau bulgur. Se repeta straturile pana se termina ingredientele, terminand cu un strat de vinete. Se toarna sosul de rosii peste ultimul strat de vinete si se niveleaza bine.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit la 180?C pentru aproximativ 40-45 de minute, pana cand musaca este bine patrunsa si a absorbit toate aromele.

Acest preparat se serveste cald, direct din tava, fiind taiata in portii generoase. Se poate garnisi cu iaurt grecesc sau cu o salata proaspata pentru un contrast de arome si texturi.

Sursa text: Click.ro

Comments