RECORD de laboratoare ilegale de droguri, depistate in Olanda! Seful departamentului antidrog: Cerer...

Epidemia drogurilor puternice creste galopant, iar populatia este speriata din cauza riscurilor ridicate de explozii sau incendii care se pot declansa din cauza amestecarii materiilor prime.

Autoritatile olandeze au descoperit in 2023 in tara un numar record de laboratoare de producere ilegala a drogurilor, transmite dpa.

Numarul siturilor pentru productia de heroina, cocaina si droguri sintetice depistate de autoritati a crescut cu 44%, ajungand la 151, a precizat marti politia olandeza.

Perchezitii intr-un dosar urias de trafic de droguri, la Timis: 16 persoane au fost retinute

Cea mai mare crestere a fost constatata in ce priveste laboratoarele de droguri sintetice.

"O explicatie importanta pentru cresterea numarului de laboratoare descoperite o reprezinta cresterea cererii globale de stupefiante", a notat seful departamentului antidrog al politiei, Willem Woelders.

"Avem indicatii puternice ca cererea e in crestere. Observam acest lucru, de exemplu, in capturile de droguri de pe plan global care pot fi asociate cu Olanda", a mentionat acesta.

Marijuana, introdusa in aceeasi categorie cu paracetamolul. Semnalul dat din Occident

Cresterea este legata totodata de intensificarea primirii de informatii de la public cu privire la posibile centre de producere de droguri. Potrivit politiei, acestea pot reprezenta un pericol pentru cartierele rezidentiale din cauza riscului de incendii si explozii.

Mai mult, laboratoarele ilegale de stupefiante din Olanda sunt responsabile si de o considerabila poluare a mediului, reziduurile chimice rezultate fiind abandonate in butoaie in zone rurale.

Romanca arestata in Spania. A vrut sa introduca in Europa aproape 2 tone de droguri. Ea si complicii sai au legaturi cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Potrivit politiei, anul trecut au fost descoperite 191 de situri de depozitare a reziduurilor din productia de droguri, cu 23% mai multe ca in anul anterior. Reziduurile chimice sunt insa frecvent deversate si in canale sau in cursuri de apa in afara oraselor.

A scazut, in schimb, numarul plantatiilor de canabis. Drogul a inceput sa fie adus din strainatate la pret mai mic, iar interesul dependentilor pentru el a scazut.

Comments