Rusia a ajuns la aproape 800 de morti pe zi din cauza Covid

Rusia a ajuns la aproape 800 de morti pe zi

Rusia a ajuns la aproape 800 de morti pe zi din cauza Covid


Rusia a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 23.500 de infectari cu Covid si 785 de decese din cauza coronavirusului, informeaza autoritatile sanitare din aceasta tara, potrivit Agerpres, care citeaza EFE.


Capitala Moscova a raportat 75 de morti, urrmata de Sankt Petersburg, care se afla pe locul al doilea, cu 60 de decese. In capitala rusa au fost raportat 3.330 de oi cazuri de Covid, cu 25% mai multe decat in ziua precedenta.


In capitala rusa au fost depistate 3.330 noi contagieri, cu aproape 25% mai multe decat in ziua precedenta.


Guvernul si-a propus sa vaccineze cu cel putin o doza 80% din populatie pana la 1 noiembrie, insa ritmul imunizarilor este foarte lent, desi exista patru seruri disponibile: Sputnik V, EpiVacCorona, Covi Vac - in doua doze si Sputnik Light - intr-o singura doza. Conform gogov.ru, media zilnica in ultima saptamana a fost de aproape 295.000 de persoane vaccinate. Daca se va mentine acelasi ritm, ar fi nevoie de 109 zile pentru a se vaccina 60% din populatia adulta din Rusia. In prezent, Rusia este a patra tara cu cel mai mare numar de cazuri de Covid din intreaga lume, dupa SUA, India si Brazilia. De asemenea, tara ocupa locul sase mondial ca numar de decese asociate noului coronavirus.


Comments