Scapa de petele pigmentare acumulate in timpul verii! 5 remedii naturale care sterg urmele maronii d...

Cum apar petele maronii?

In piele se afla o substanta naturala numita melanina, cea care confera culoare pielii, parului si ochilor. Melanina este produsa de niste celule specializate din structura pielii, numite melanocite, care intensifica productia acestui pigment ca raspuns la expunerea la soare. De fapt, bronzul este o reactie de autoaparare a pielii fata de agresiunea solara. Iata de ce persoanele care obisnuiesc sa se expuna excesiv si/sau fara masuri de protectie la soare sunt predispuse la imbatranirea precoce a pielii: riduri adanci, pete maronii, deshidratare.

Insa pe langa efectele nocive ale razelor ultraviolete, exista si alti factori care contribuie la cresterea productiei de melanina si la repartizarea sa neuniforma. Astfel, modificarile hormonale, unele medicamente, lipsa de vitamine, sarcina, stresul pot conduce la patarea pielii.

Chiar daca petele maronii nu reprezinta o problema de sanatate, ele sunt destul de deranjante pentru majoritatea femeilor, pentru ca le fac sa se simta mai putin frumoase si mai putin increzatoare. Din fericire, sunt cateva remedii care pot lasa pielea curata si revitalizata, fara interventii costisitoare cu laser sau invazive cum ar fi peelingurile chimice.

Urmatoarele remedii naturale sunt recunoscute ca fiind eficiente nu doar pentru indepartarea petelor maronii, ci si a urmelor lasate de acnee.

1. Suc de lamaie pentru piele proaspata

Sucul de lamaie abunda in vitamina C si alti nutrienti cu puternic efect antioxidant. Datorita acestor ingrediente active, sucul de lamaie are capacitatea de a estompa petele pigmentare de pe fata. Cum procedezi? Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplica suc de lamaie proaspat stors pe zonele afectate ale fetei. Cateva minute vei lasa sa actioneze si apoi clatesti fata cu apa calduta. Pentru rezultate vizibile, repeta procedura in fiecare zi, timp de doua saptamani. Daca ai pielea sensibila, este foarte important sa diluezi sucul de lamaie in apa plata sau apa de trandafiri. Eventual, poti adauga si o lingurita de miere.

2. Cartoful crud reda stralucirea tenului

Oricat de surprinzator ar parea, cartoful crud este excelent pentru a conferi luminozitate pielii, estompand petele inchise la culoare, cicatricele si alte semne de pe fata. Amidonul din compozitia cartofului este substanta care reduce pigmentarea pielii, in timp ce enzimele naturale din aceasta planta ajuta la imbunatatirea aspectului si texturii pielii in ansamblu. Cum procedezi? Taie cartoful in felii foarte subtiri si pune-le direct pe zonele patate. Lasa-le acolo pret de cateva minute. Curata fata cu apa calduta. O alta varianta, putin mai elaborata decat prima, ar fi prepararea unei masti pe baza de suc de cartof, suc de lamaie si pudra de turmeric. Mixtura se aplica doar pe zonele cu pete. Tratamentul se repeta zilnic, pe durata a doua saptamani.

3. Zer si suc de rosii: o masca mai putin obisnuita, dar eficienta

Zerul este de asemenea un ingredient mai putin obisnuit in cosmetica, fiindca putini stiu ca este foarte bun pentru stergerea petelor maronii. El contine acid lactic care reduce pigmentarea pielii, imbunatatind luminozitatea tenului. Cum procedezi? Combina, in parti egale, zer si suc de rosii si aplica mixtura pe zonele patate. Curata fata dupa 15 minute de la aplicare. Daca nu ai zer la indemana, il poti inlocui cu lapte obisnuit. Pentru rezultate optime, repeta procedura timp de 4-5 saptamani.

4. Aloe vera, corector natural

Aloe vera este una dintre cele mai utilizate plante in domeniul frumusetii. Multi specialisti o recomanda ca si corector natural pentru semnele de pe piele. Gelul de aloe vera contine polizaharide care stimuleaza regenerarea celulara, prevenind patarea pielii. Efectul este adesea uimitor. Un studiu din 2010 a aratat ca aloe vera poate chiar ajuta la extomparea cicatricelor. Cum procedezi? Aplica gelul aloe vera pe zonele afectate si lasa la uscat 20 de minute. Efectueaza tratamentul de doua ori pe zi, iar dupa 2-3 saptamani vei observa decolorarea petelor.

Citeste continuarea pe hellosanatate.ro

Comments