Secretul celor mai buni ardei umpluti, facuti la cuptor - Daca faci aceasta reteta, se mananca tot d...

Reteta de ardei umpluti de mai jos este perfecta pentru un pranz in familie sau la o masa cu prietenii. Este un preparat satios si foarte gustos.

Evita totusi sa fie la cina, pentru ca stomacului nu-i prieste carnea tocata inainte de somn.

Daca totusi doresti sa servesti la cina ardei umpluti, poti folosi in loc de carne tocata grasa cu carne de pui sau curcan sau cu orez si ciuperci. Si ardeii umpluti de post sunt deliciosi.

Reteta ardei umpluti cu carne si orez, la cuptor - Ingrediente

8 ardei grasi dolofani (am folosit ardei galben, dar si unul rosu kapia, pentru ca mai ramasese compozitie de carne si nu am vrut sa o arunc)800 grame carne amestec (porc si vita)1 legatura de patrunjel1 legatura de marar2 lingurite boia dulce700 ml bulion + 250 ml apa rece2 cepe mari70 grame orez cu bob rotundcateva frunze de telina1 lingurita de zahar50 ml uleisare, piper, cimbru uscat - dupa gust

Reteta ardei umpluti cu carne si orez, la cuptor - Mod de preparare

In prima etapa, se curata ceapa si se toaca marunt. Decupeaza capacelele ardeilor la codita si curata-i bine de nervuri si seminte. Spala si toaca marunt verdeata - patrunjelul si mararul.

Pune ceapa la calit in 3 linguri de ulei, pana devine sticloasa. Adauga apoi orezul uscat si mai lasa pe foc 2-3 minute, amestecand incontinuu ca sa nu se arda. Lasa deoparte compozitia la racit.

Intr-un castron incapator, pune carnea tocata, verdeata maruntita, cimbrul, boiaua, sare si piper, dupa gust, plus ceapa cu orez, calite si racite.

Amesteca bine cu mainile in compozitie, ca sa se omogenizeze bine toate ingredientele.

Umple fiecare ardei gras cu 2-3 linguri de compozitie, dar ai grija sa nu indesi prea multa compozitie, mai lasa spatiu cat un deget.

Dupa ce ai umplut ardeii, pune 3 linguri de ulei intr-un wok sau o tigaie adanca si porneste focul.

Iata SECRETUL ce garanteaza un preparat cu gust delicios:

Frige la foc iute ardeii umpluti pe fiecare parte cate 30 de secunde, ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce ai rumenit toti ardeii, pune-le capacelele decupate si asaza-i frumos intr-o tava. Eu am folosit o tava dreptunghiulara in care au incaput perfect cei 8 ardei umpluti.

Toarna peste ardei bulionul diluat cu apa in care ai pus putin zahar - acesta va taia din aciditatea rosiilor. Lichidul trebuie sa acopere cam jumatate din inaltimea ardeilor.

Printre ardei se pun si cateva frunze de telina, care dau un gust aparte.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius. Dupa expirarea timpului, am intors ardeii pe cealalta parte si i-am lasat la cuptor inca 50 de minute, dar fara folie.

Acesti ardei umpluti la cuptor pot fi serviti cu ciabatta (nimic nu se compara cu painea inmuiata in sosul delicios de rosii!), cu sau fara smantana, presarati cu putin proaspat patrunjel.

Pofta buna!

Sursa

Comments