Vamesii vasluieni au capturat produse de contrabanda destinate pietei negre din Paris

Vamesii vasluieni au capturat produse de

Vamesii vasluieni au capturat produse de contrabanda destinate pietei negre din Paris


Politisti de frontiera vasluieni au descoperit, in cadrul unei actiuni desfasurate vineri, bunuri de contrabanda in valoare totala de 1.359.100 lei, tigari si esente aromatice de narghilea si bauturi alcoolice, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Paris, informeaza Politia de Frontiera.


Potrivit IGPF, marfa a fost descoperita intr-o autoutilitara inmatriculata in Republica Moldova, condusa de o persoana cu cetatenie romana si moldoveana, pe sensul de intrare in tara din Punctul de Trecere a Frontierei Albita.


In urma controlului amanuntit efectuat asupra masinii care stationa intr-o parcare din localitatea de frontiera Rasesti, politistii au descoperit marfa in colete ascunse si nedeclarate, respectiv 25.999 pachete de tigari de diferite marci, 1.230 kg de esente aromatice pentru narghilea si 74 litri de bauturi alcoolice, de diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.


Alte 26.470 pachete de tigari de diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, au fost descoperite, sambata, intr-un autocar ce stationa in aceeasi parcare din Rasesti.


Bunurile de contrabanda si cele doua masini in care a fost descoperita marfa au fost confiscate de autoritati.


Politistii de frontiera efectueaza cercetari in privinta soferului mentionat si a altor patru barbati de cetatenie romana si moldoveana, sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.&


Comments